KEVIN VAN WONDEREN

“ZE HEBBEN VERTROUWEN IN JE, DAT VIND IK BIJZONDER.”

HOE KWAM JE OP HET IDEE HET BOOTCAMPPROGRAMMA TE VOLGEN?

“Vrienden van mij Mitchel Kerseboom en Aytekin Kandemir werken bij Login, zij hebben me eigenlijk overgehaald om de Bootcamp te gaan volgen. Zij brachten het als iets wat ik goed zou kunnen. Ik ken Mitchel en Aytekin als sinds mijn studie en zij hebben vorige jaar de Bootcamp gevolgd. Zij zijn erg enthousiast over werken bij Login Consultants en daar hebben we het vaker over gehad. Toen ik iets anders wilde heb ik gesolliciteerd.

Tijdens mijn sollicitatie was ik erg onder de indruk van het vertrouwen. Ze bieden je toch een trainingsprogramma aan, terwijl ze je nog niet kennen. Ze vertrouwden erop dat ik dit kan en dat geeft mij een goed gevoel. Het gaat natuurlijk twee kanten op, ik wil ook laten zien dat ik het kan. Voor mij is dat een mooie balans tussen verwachtingen tussen login en werknemer, daardoor heerst er een fijne bedrijfscultuur.”

WAT VOND JE HET LEUKST AAN HET BOOTCAMPPROGRAMMA?

“Oei, dat is een moeilijke vraag, want ik wil niks uitsluiten. De gemoedelijkheid en gemak waarmee je vrijgelaten wordt om je te ontwikkelen, daar denk ik als eerste aan. Er is ruimte voor zelfontwikkeling zonder consequenties, je kan je echt veel leren.

Als ik dan iets moet kiezen dan zeg ik de ‘hands-on-labs’. We kregen een probleem en dat moesten we samen oplossen. Dat deden we dan met de hele groep. We zaten wel allemaal met onze eigen laptop, maar uiteindelijk werkten we toch heel veel samen en stonden we om 1 laptop heen om een probleem op te lossen. Dat vond ik bijzonder om te zien, er was geen taalbarrière te herkennen. Natuurlijk had iedereen zijn eigen specialiteit, maar daarmee vulden we elkaar ook goed aan.”

WAT IS JE HUIDIGE ROL BIJ LOGIN CONSULTANTS EN IN HOEVERRE HEEFT HET BOOTCAMPPROGRAMMA JE KLAARGESTOOMD VOOR DIE ROL?

“Op dit moment werk ik als consultant op een project bij een ziekenhuis. We zitten daar met een hele club en doen vooral packaging en testen. We hebben nog niet heel veel ervaring, maar krijgen nu de kans om met een ervaren consultant meteen heel veel ervaring op te doen. We leren hier heel veel van elkaar. Je kan 10 keer op je bek gaan, maar dan heb je écht door hoe het moet en dan kan je het de anderen leren.

Het bootcampprogramma was niet gewoon een lokkertje, het is de bedoeling dat je je blijft ontwikkelen, dat gaat gewoon door. Ik ben net een week op cursus geweest, dat kan allemaal. Het is ook echt heel belangrijk, want niets is zo’n veranderlijk beroep als IT. Bij mijn vorige werkgever kregen we die kans niet en ik begon gewoon achter te lopen. Een jaar klaar met school en je hebt al het idee dat je al de helft mist. Bij Login vinden ze ontwikkeling belangrijk, zoals de Bootcamp, maar ook daarbuiten, zo zijn er zijn veel kennisdeelsessie na het werk en ook van collega’s kan je hier heel veel leren. “

WELK ADVIES HEB JE VOOR AFGESTUDEERDEN DIE OVERWEGEN HET BOOTCAMPPROGRAMMA VAN LOGIN CONSULTANTS TE VOLGEN?

“Ik zou het bootcampprogramma absoluut aanraden. Je leert veel over de producten. Omdat de trainingen worden gegeven door mensen die het vak al uitoefenen, is het toch heel anders dan op school, veel meer praktijkgericht. Ik vond dit een leuke en vooral waardevolle manier van leren. En dat het internationaal is geeft het toch een extra laag, dat maakt het nog bijzonderder.

De bootcamp zegt ook al veel over de cultuur binnen Login, je leert meteen over hoe Login als bedrijf is. Dat viel me echt op. Maar ook door de kennissessies leer al meteen heel veel collega’s kennen, dat is niet bij alle bedrijven het geval. Door de bootcamp en de kennissessies ken ik de meeste collega’s. Dat zorgt ervoor dat je het gevoel hebt echt ergens samen te werken en je weet naar wie je toe kan om vragen te stellen.”

Teamtailor

Carrièrewebsite door Teamtailor